Gode råd fra en psykolog

Psykolog midt i Skanderborg

Jeg hedder Anne Bräuner og jeg er uddannet psykolog (cand.psych) fra Aarhus Universitet. Jeg har min praksis i hjertet af Skanderborg i hus og fælleskab med to andre psykologer. Jeg er medlem af dansk psykolog forening og arbejder i overensstemmelse med de etiske principper, der gælder for psykologer.

At være i hus med to andre psykologer, Kira Kjærgaard og Hannah Von Monrath, er et bevidst valg. Det giver en dynamik og energi for mig at være i et fælleskab, samtidig med det giver mulighed for kollegial sparring. Desuden kan vi drage fordel af hinanden, hvis jeg vurderer, der er et fagområde, som min kollega vil være bedre egnet til og omvendt.

Jeg er opmærksom på det ansvar, der påhviler mig. Så jeg sørger for at modtage supervision og deltage på kurser. Jeg nyder at lære nyt og samtidig sikrer det den bedst muligt kvalitet for dig som klient i min praksis i Skanderborg.

Jeg har altid været glad for et arbejdsliv, der veksler imellem at lave terapi og undervise i psykologi. Jeg har arbejdet som underviser på Odder højskole siden 2016, hvor jeg nyder at udfordre min kreativitet ved at arbejde i et læringsmiljø uden eksamen. Som psykolog kan jeg i denne sammenhæng især bidrage med at iagttage gruppeprocesser og sætte skub i de unge menneskers personlig udvikling. I tillæg har jeg en rådgivende funktion overfor skolens sårbare elever samt sparring for skolens lærergruppe.

Hypnoterapi

Jeg er udannet hypnoterapeut og jeg anser hypnose som et uvurderligt værktøj i en terapeutisk proces. For mange klienter er det en stærk oplevelse gennem visualiseringer at få øje på nye eller ”glemte” sider af sig selv. Hypnose kan både anvendes i udviklingen af bedre selvværd, være præstationsfremmende, men kan også bruges til at blive klogere på ens baggrund. For eksempel: ”hvor kommer min selvkritiske stemme fra? ”Hvem har planten den ide om mig, at jeg aldrig gør det godt nok”? Hvordan ser mit liv ud, når jeg giver slip og udlever mine drømme”?

Den seneste tid har jeg været optaget af at lære mere om parterapeutiske processer under supervision af psykolog Mette Smidt. Jeg er en del af eksternt samarbejde mellem både Mette og psykolog Camilla Holmgaard i Århus.

Privat bor jeg sammen med mine to drenge.